Historia

Farmersin toiminta polkaistiin käyntiin vuonna 2009. Pelimiehiä ei paljoa ollut, mutta intoa ja uskoa siihen että tämä vieraslaji saataisiin juurrutettua Kiuruvetisten Geeneihin. Palloa oli siihen aikaan harjoituksissa viskomassa puoli tusinaa ukkoja. Mutta se ei harrastamista haitannut.

Varsinainen lähtölaukaus saatiin sarjatoiminnalle vuonna 2011, Kun pitkään Milky Bowlissa parenmuuttaan mitanneet Hupivape Ja El cabaco päättivät yhdistää voimansa ja perustivat joukkueen. Aluksi nämä joukkueet mittelivät Kiuruvedellä useassa eri lajissa, ja kun amerikkalainen jalkapallo tuli puheeksi, hommattiin asiaankuuluvaa valmennusta parien harjoitusten verran ja lainakamat. Eikun pelaamaan! Silloin Kuopion Steelersissä vaikuttanut Jukka-Tapio Keränen sai joukkueen kasaan ja Farmers osallistui III Divisioonaan.

Joukkue sijottui silloin III divisioonan toiseksi tehden 61 pistettä kauden aikana.

Farmers 2011

Vuonna 2012 oli joukkue käytännössä hävinnyt kartalta. Mutta silloin Kiuruvedellä pappina toiminut Pasi Hyytiäinen oli kiinnostunut lajista ja alkoi tiedustella Mikko Kemppaiselta onko Farmersilla toimintaa kyseisenä vuonna. Pelimiehet puuttuivat joten Pasilla oli tähän ajatus, Rippikouluissa kun pyöri paljon miehen alkuja, saatiin näistä seurakunnan leirityksistä miehistövajaus korjattua,

Fyysisyydellä joukkue ei päässyt mässäilemään, Joten oli onni että joukkueeseen liittyi Harmoisen veljekset Hubert ja Robert, nämä kaksi sankaria toivat joukkueeseen fyysisyyttä jonka perään haikailtiin vielä tulevina vuosina.

Joukkueessa ei juuri vanhoja pelaajia ollut, mutta nopeasti oppi meni nuorisoon perille. Tällä keskipainoltaan noin puolet muita joukkueita kevyempi joukkue osallistui III Divisioonaan vuonna 2013. Pasi ja opetuslapset ottivat sarjasta pronssia tehden pistettä 76 kappaletta.

Vuosina 2014 ja 2015 Farmers jatkoi työtä jenkkifutiksen eteen Kiuruvedellä, Uusia harrastajia ilmestyi harjoituksiin säännöllisesti ja molempina vuosina osallistuttiin IV Divisioonaan. Saaden pelireissuilta tappioista huolimatta mahtavia kokemuksia, ja oppia lajin parissa. Samalla Oppinsa lajin parissa saivat vaahteraliigaan asti päätyneet Leevi Ojala ja Kaapro Keränen.

Näinä vuosina puuhamiehinä Pasin ja Mikon lisäksi toimi Mikko Kortelainen, Nino Malkki, Eemeli Linnilä ja Hermanni Härkönen. Ikää ei kavereilla ollut kuin 16-18 kesän verran. Mutta ilman näitäkään kavereita ei kukaan nykyään vetäisi Farmersin nuttua niskaan.

Farmers 2015

Vuoden 2015 jälkeen ei joukkueella seuratoimintaa ollut. Suurin osa pelaajista lähti opiskelemaan, tai muutti muualle töiden perässä.

Vasta talvella 2019 nappasi Esa Kumpulainen hihasta Viljami Ojalaa paikallisessa ravintolassa. Jossa Esa kertoi halustaan perustaa joukkue. Kovin montaa lasillista ei Viljamia tarvinnut houkutella, että päätettiin pitää avoin tilaisuus missä kartoitetaan mahdollisia harrastajia. Puistonkulmalle järjestettyyn tilaisuuteen ilmottautui noin 9 pelaajaa. Joista osa oli lähtiessään jo kotiväelle luvannut olla lähtemättä mihinkään vaarallisiin hullutuksiin mukaan.

Infotilaisuuteen saapuneet.

Niin vain kävi että näistä pelaajista ei kuitenkaan yksikään ollut vetämättä varusteita päälle. Ja harjoittelu aloitettiin Kiuruveden Liikuntahallissa tammikuussa. Entiset pelaajat lainasivat varusteita, ja liitolta saatiin puuttuvat rensselit lainaan. Taklausdonitseina toimivat kuorma-auton sisärenkaat, ja linjamies kelkan korvasi pyöröpaalit.

Vaikka mukaan lähti myös joukkueen puuhamies Mikko Kemppainen. Oli jo 3 kuukauden päästä alkava kausi pelottavan lähellä. Tähän tarjosi apua kuitenkin Farmersin perustaja J-T Keränen. Tanhuvaaran urheilukeskuksella oli alkamassa jefu kurssi. Johon oitis ilmoitettiin 5 pelaajaa hakemaan treeni vinkkejä. Tanhuvaaran opiskelijoista myös kolme saatiin liittymään tulevan kauden joukkueeseen. Näistä jo muutenkin urheilullisista kavereista oli mieletön apu kyseisellä kaudella.

Farmers ja Tanhuvaaran opiskelijat

Kausi 2019 III Divisioonassa oli Farmersille tyly kun katsoo numeroita. Mutta jokainen pelaaja kehittyi huimaa vauhtia kauden aikana. Ja tekeminen joukkueena parani kauden mittaan valtavasti. Lohkojako sattui myös kovaksi sillä Farmersin lohkoon sattuivat koko III Divisioonan kulta ja hopeamitalisti. Lohtua tappioihin toi legendaarisen Milky Bowlin voitto kotikentällä Steelersin junnuja vastaan.

Valittömästi syksyllä katseet käännettiin kohti kautta 2020. Ja Treeni aloitettiin Kajaanin Pallohallissa, Kajaanista ja iisalmesta joukkueeseen liittyi paljon pelaajia, Sekä harjoitus välineistö päivitettiin tähän päivään.

Tällä hetkellä joukkueessa pelaa vajaat 30 pelaajaa. ja suunta on ylöspäin. Kaudelta 2020 on lupa odottaa paljon