Uutiset

Toni Bärlund Farmersin ruoriin!

Milky City Farmers on nimittänyt seuran Urheilutoimen kehityspäälliköksi Toni Bärlundin. Bärlundin odotetaan saapuvan Kiuruvedelle jo ennen vuodenvaihdetta, kunhan järjestelyt saadaan kuntoon. 

II-divisioonaan nousun myötä Farmers halusi uudistaa pelitapaansa, sekä tuoda joukkueeseen ulkopuolista osaamista. Isoimpana tavoitteena oli seuran pitkäjänteinen kehittäminen aina junioritoiminnasta, paikan vakiinnuttamiseen II-divisioonaan. Tavoitteena olisi kouluttaa Bärlundin johdolla seuran omista jäsenistä osaavia toimijoita seuran jatkon kannalta. 

Onnea oli myös matkassa, sillä alustavan suunnitelman mukaan Tonin piti olla Averett Universityssä Virginiassa jatkamassa opintojaan valmennuksen saralla. Tässä tilanteessa Koronavirus tilanne sai lähdön lykkäytymään ensi syksyyn, joka oli Farmersin kannalta onnenpotku. 

Kokemusta löytyy niin  Liiton toiminnasta, maajoukkueiden, kuin myös seurajoukkueiden valmentamisesta oman pelaajauran lisäksi. Valmentajan ammattitutkinnon Bärlund on suorittanut Kisakallion urheiluopistossa. 

Millaisena haasteena näet Jenkkifutiksen kehittämisen alueella, jossa vielä ei ole koskaan pelattu 11 vs 11 jenkkifutista? Ja laji itsessään on vieraampaa kuin Etelä ja Länsi-Suomessa?

Kiuruvedellä pelattu jo vuosia lajin 7 vs. 7 pelimuotoa, joten täysin tuntematon kapistus ei soikeapallo ole. 11 vs. 11 kentällä ei ole yhtä paljon tilaa ja useamman pelaajan yhteistyö vaati hieman enemmän harjoittelua. Kuitenkin urheilija vastaan urheilija tilanteissa paras voittaa ja pelin painopisteessä useamman kaksinkamppailun voittaja liikuttaa pelivälinettä. Alueellisesti katsottuna nyt on jo aika jenkkifudiksen valloittaa itäisen Suomen pohjoisimmatkin osat ja vakiinnuttaa paikkansa koko suomen urheilukartalla. Tunnen pientä ylpeyttä jopa, saadessani olla mukana tässä hankkeessa.

Mitä vahvuuksia näet alueella pelaajissa, ja ylipäätään ympäristössä lajin kehittymisen kannalta? 

Suurempien kaupunkien ulkopuolella, kokemusteni mukaan, työnteko ei ole mitenkään vieras käsite. Tämä vahva työnteon mentaliteetti yhdistettynä Farmareilta löytyvään luovaan hulluuteen on loistava pohja kasvattaa huippu-urheilijoita, kovia tekijöitä ja yhdessä tekemistä. Näiden tekijöiden pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan menestyvää urheiluseuraa. Jenkkifudis on siitä hieno urheilulaji, että kaikenlaisille urheilijoille löytyy omien vahvuuksien mukainen pelipaikka. Olitpa sitten vahva vääntäjä tai vikkelä kipittäjä tai jotain siltä väliltä, jopa eri mielenlaaduille löytyy omat osastonsa. Taitoja voi oppia yhtä hyvin myös nuoruuden jälkeenkin, joten jos joskus nuoruudessa jäänyt urheilukipinä kutittelee niin nyt on loistava hetki tulla mukaan tutustumaan uuteen urheilulajiin, tulet rakastumaan siihen.

Onko alue sinulle entuudestaan tuttua? Millaista aikaa odotat Kiuruveden jaksosta? 

Kiuruvedellä olen käynyt kerran aikaisemmin vuonna 2013, voittamassa legendaarisen Milky Bowlin. Pelasin tuolloin pelinrakentajana Jyväskyläläisessä joukkueessa. Muuten alue on minulle vähemmän tuttua. Urheilun puolella on toki omat tavoitteensa joita vielä hiotaan ja tarkennetaan yhdessä uusien seurakavereiden kanssa vielä lisää. Urheilun ulkopuolella odotan että pääsen tutustumaan uusiin hienoihin ihmisiin ja vaeltelemaan uusissa upeissa maisemissa. Uskon että Kiuruveden ajastani tulee ikimuistoinen.

Farmers toivottaa Tonin lämpimästi mukaan seuraan!

Kuvaaja: Hilarius Hobbit

Kausi 2020 päätökseen.

Kausi 2020 saatiin taputeltua alta pois. Vaikka rekordi kertoo ehkä karumpaa kieltä mitä kausi oli, jäi tämän kauden sijoitus selvästi pettymykseksi kovaa treenanneelle joukkueelle. Pelit olivat tiukkoja ja uskomaton epäonni Runningbackien kanssa söi viimeiset mahdollisuudet Final Four paikasta. Kalle-Pekka Kovalaisen ranne alkoi vaivaamaan heti alkukaudesta, Erik Partanen loukkaantui kotiturnauksen ensimäisissä rytinöissä, Ja Joonas Perhovaaraa velvoitti siviilielämän vastuut.

Siitä huolimatta ei Farmersin esitystä voi pitää millään tasolla altavastaajan, tai vastaantulijan roolissa. Sillä onnistumisia nähtiin etenkin jatkuvasti paranevan puolustuksen kanssa, ja heittohyökkäys rullasi sujuvasti kun juoksupelit olivat käytännössä kokonaan poissa. Päävalmentana ja pelinrakentajana debyyttinsä tehnyt Viljami Ojala osaa kertoa syyn tämän kauden tulokseen. ”Onhan se selvää että kun päävalmentajana pitäisi hahmottaa kokonaisuuksia, ja etenkin tällä pelikokemuksella on kaksi joukkueen haastavinta paikkaa aika mahdotonta hoitaa sujuvasti. Ensi kaudelle pyritäänkin tämä ongelma ratkaisemaan. Pelaajien laadusta ei menestys ole kiinni, kokemusta kaivattaisiin joukkueeseen lisää. Pelitapahtumat olivat onnistuneita, ja joukkue selvästi kiinnostaa ihmisiä. Tästä on hyvä lähteä parantamaan.”

Farmers kokoaa uutta miehistöään kaudelle 2021. Treenit jatkuvat Iisalmen pallohallissa, Ja vuorossa on uusien pelaajien opastaminen lajin pariin.

Kiitämme yleisöä ja yhteistyökumppaneita kaudesta 2020! Nähdään taas ensi kesänä Kuorrevirralla!

Talvikuulumiset 10.2.2020

Farmersin talvikauden treenit ovat jatkuneet aktiivisna viikoittain, ja fysiikkaharjoituksia on pelaajat suorittaneet omalla ajalla hyvällä prosentilla. Koko talven yli jatkunut treenaus on kehittänyt joukkuetta hurjasti. Pelaajia on virrannut tasaisesti harjoituksiin, ja miesvahvuus on noussut 18 pelaajasta 35 pelaajaan.

Tuleva kausi tuo varmasti eteen kovan haasteen, sillä sarjassa pelaa 12 joukkuetta. Myöskin oman mausteensa tuo sarjaan Tallinn Kings joka antaa kansainvälisyyttä sarjaan. Tänä vuonna myös Kiuruvetinen yleisö saa maistaa jefua todenteolla, sillä ainakin yksi turnauksista tullaan pelaamaan Kuorrevirran viheriöllä.

Kajaanissa pidetään harjoitusleiri 16.2 josta uudistunut joukkue suuntaa pelaamaan 22.2 Seinäjoelle. Jossa vastaan asettuvat Gators ja Vikings. Taivoitteena on peluuttaa uusia pelaajia. Ja valmistella joukkuetta kautta varten.